Näin Kirpputorit24 toimii

Jokaisen kokemus on tervetullut.

Student with laptop

Miten arvostelut päätyvät Kirpputorit24-palveluun?

Kirpputorit24-sivustolla julkaistujen arvostelujen takana ovat kuluttajat, jotka ovat asioineet sivustolla listatuissa yrityksissä. Arvostelun käyttäjältä ei toistaiseksi edellytetä käyttäjätiliä, vaan arvostelun voi kirjoittaa kirjautumatta.

Arvostelun kirjoittajalla ei saa olla eturistiriitaa arvostelemansa yrityksen kanssa. Palvelua ei myöskään ole tarkoitettu erimielisyyksien selvittämiseen, vaan näissä tilanteissa ohjaamme arvostelijan olemaan yhteydessä suoraan yrityksen kanssa.

Kaikki yrityksen saamat arvostelut näkyvät heidän profiilisivuillaan. Täällä kävijät voivat lukea ja kirjoittaa arvosteluita sekä löytää hyödyllistä tietoa yrityksestä.

Arvosteluiden kerääminen

Yritykset voivat kutsua asiakkaitaan kirjoittamaan arvostelun hyödyntämällä Kirpputorit24-alustan tarjoamia työkaluja (tulossa), omia sosiaalisen median kanaviaan sekä aktivoimalla arvostelumuistukset Kirppari-Kalle-sovelluksessa.

Arvostelukutsuja lähettäessään ja julkaistessaan yrityksen tulisi varmistaa toimivansa hyvien ja puolueettomien käytäntöjen mukaisesti. Aidot ja puolueettomat palautteet ovat niin yrityksen kuin Kirpputorit24-palvelun käyttäjien edun mukaisia.

Säännöt

Yleinen toimipisteen käsittely: Arvostelujen tarkoituksena on käsitellä toimipistettä yleisellä tasolla.

Henkilökohtaisten arvostelujen anonymisointi: Pidätämme oikeuden anonymisoida arvostelut, jotka kohdistuvat suoraan tiettyyn henkilöön, suojataksemme yksityisyyttä ja välttääksemme henkilökohtaisuuksiin menemistä.

Useampia yrityksiä arvioidessa käytä samaa nimeä ja sähköpostia: Pidätämme oikeuden olla julkaisematta arvostelut, jotka sama käyttäjä on kirjoittanut eri nimimerkkejä käyttäen.

Yksi arvostelu / 6 kk: Mikäli haluat päivittää arvosteluasi yrityksestä, voit kirjoittaa uuden arvostelun samalle yritykselle 6 kk:n kuluttua edellisestä arvostelustasi. Jos kokemuksesi on muuttunut oleellisesti, voit tällöin jättää arvosatelun aikaisemminkin.

Asiaton kielenkäyttö: Pidätämme oikeuden sensuroida asiatonta kielenkäyttöä arvosteluissa, mukaan lukien kiroilun, ja tarvittaessa poistaa tällaiset arvostelut.

Hyvän maun ja totuudenmukaisuuden vaatimus: Arvostelujen tulee olla hyvän maun ja totuuden mukaisia. Harhaanjohtava tai perusteeton kritiikki ei ole sallittua.

Eturistiriidan välttäminen: Arvostelun jättäjällä ei saa olla eturistiriitaa arvosteltavaan yritykseen nähden, kuten työsuhteen tai yrittäjyyden muodossa.

Ajankohtaisuus ja kokemuksen ajantasaisuus: Arvostelun tulee perustua viimeisen 12 kuukauden aikana tehtyyn vierailuun. Yli 10 vuotta vanhat kokemukset eivät ole relevantteja, sillä ne eivät todennäköisesti kuvasta nykyistä tilannetta.

Kunnioittava vuorovaikutus: Arvostelujen tulee olla kunnioittavia. Vältä loukkaavaa, halventavaa tai uhkaavaa kielenkäyttöä.

Ei mainontaa tai markkinointia: Arvosteluissa ei saa mainostaa tai markkinoida muita tuotteita, palveluita tai yrityksiä. Tämä sisältää linkit kolmannen osapuolen sivustoille.

Ei henkilökohtaisia tietoja: Älä jaa arvosteluissa henkilökohtaisia tietoja, kuten muiden ihmisten nimiä, osoitteita, puhelinnumeroita tai muita yksityiskohtia, jotka voivat rikkoa yksityisyyden suojaa.

Ei sisällön kopiointia: Arvostelujen tulee olla alkuperäisiä ja omaa tuotantoa. Kopioitu sisältö, mukaan lukien muiden arvostelujen, kirjojen, artikkelien tai verkkosivustojen sisältö, ei ole sallittua.

Objektiivisuus ja puolueettomuus: Pyri olemaan objektiivinen ja puolueeton arvostelujasi kirjoittaessasi. Vältä liioittelua ja perusteettomia väitteitä.

Ei poliittista tai uskonnollista sisältöä: Arvostelut eivät saa sisältää poliittisia tai uskonnollisia kannanottoja tai propagandaa.

Arvostelujen päivitykset: Jos kokemuksesi yrityksestä muuttuu, harkitse uuden arvostelun kirjoittamista. Uuden arvostelun voi jättää 180 vrk kuluttua edellisestä.

Oikeus julkaisematta jättämiseen: Pidätämme oikeuden olla julkaisematta arvosteluja, jotka katsomme asiattomiksi tai sääntöjemme vastaisiksi.

Sääntöjen muokkaus ja soveltaminen: Nämä säännöt ovat ohjeellisia ja niitä voidaan tarvittaessa muokata tai soveltaa tilanteen mukaan.