Kirppiskuulumisia Jyväskylästä – Kirppis Aavalla mainio vastaanotto

Kirppis Aava & Eko-ompelimo Jyväskylässä

Olemme olleet enemmän kuin iloisia siitä, miten hyvin Jyväskylä Suvanto ry:n Kirppis & Eko-ompelimo Aava on otettu vastaan Vaajakosken kupeessa. Miljöö on mitä mainioin; vanhat punatiiliset tehdasrakennukset Vaajavirran varrella tarjoavat upeat puitteet. Kirppis Aava palvelee asiakkaita arkisin ja toimii samalla työvalmennuksen paikkana. Myös tieto Eko-ompelimosta ja korjausompelusta on tavoittanut asiakkaita, joilta töitä on tullut jonoksi asti. On tuntunut hyvältä tarjota palvelua, joka on pelastanut asiakkaan luottomekon tai lempitakin jälleen käyttöön.

Kirppis Aavalta löytyy myös ompelimopalveluita.
Aavan korjausompelimopalvelussa pelastat lempivaatteesi vaivatta.

Kirppikselle on tullut yllätyksellisen paljon lahjoitustavaraa ja sen olemme ilolla ottaneet vastaan. Tavaroiden vaihtuvuus myymälän puolelle on voitu pitää nopeatempoisena myös taitavien ja ahkerien työntekijöiden toimesta. Kirppis Aava on monipuolisine työtehtävineen kiinnostava työvalmennuspaikka. Myytävien tuotteiden matka rekkiin tai hyllyyn hinnoiteltuna voi olla pitkäkin. Tarvitaan monia käsipareja, jotka ovat pesseet tai pyyhkineet, tarraharjanneet ja silittäneet, joskus jopa ommelleet ja korjanneet. Työntekijöitä on tällä hetkellä kivasti ja odotamme koko ajan työvalmennukseen lisää väkeä.

Taiteilijayhteistyö on ollut pirteä ja iloinen asia Kirppis & Eko-ompelimo Aavassa. Saarella toimijoiden monipuoliseen kattaukseen kuuluvat isona osana taiteilijat, joilla on oma yhteisönsä; Taidesaari. Aava on halunnut myös mahdollistaa taiteilijoiden töiden näkyvyyttä. Taiteilijoiden ArtShop sisältää Taidesaarelaisten taidetta ja tuotteita, joita asiakkailla on mahdollisuus ostaa aina Kirppis & Eko-ompelimo Aavan aukioloaikoina.

Kirppis Aavalta löytyy myös taiteilijoiden oma ArtShop.

Ekologisuus on yksi keskeisiä asioita ja luonnollinen osa toimintatapaa. Kierrätys ei näy vain myymälän puolella, josta käytetty tuote lähtee uuden omistajan mukaan, joskus jopa aivan uuteen käyttötarkoitukseen. Myös niille tuotteille, jotka eivät syystä tai toisesta päädy myymälään, on monta vaihtoehtoa jatkaa matkaa. Joskus se tarkoittaa lahjoitustuotteita ruoka-avun hakijoille tai muuhun hyväntekeväisyyteen. Luovuus keksii myös monia uusia tapoja hyödyntää rikkimennyttä. Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä on onneksi jäteasema, joka ottaa vastaan käytöstä poistuneet tekstiilit ja kierrättää ne.

Meillä on oikeastaan kevään aikana ollut vain yksi positiivinen ongelma; Emme ole saaneet lahjoitustavaraa niin paljon esille kuin olisimme halunneet. Kuitenkin mielessä on ollut koko ajan pitää kirppiksemme siistinä, avarana ja mielenkiintoisena paikkana. Tilan ahtautta alettiin kesäkuun puolella ratkaisemaan laajentamalla Kirppiksen tilaa. Uusi jatke ei ole suuren suuri, mutta näyttäisi tuovan toivottua helpotusta hyllyineen ja rekkitankoineen. Sinne saatiin myös sopivasti pieni nurkkaus Suvannon toimintakeskuksen kässäpajan myyntituotteille. Kesässä on vielä monta lämmintä ja aurinkoista päivää jäljellä aukaista Kirppis & Eko-ompelimon ovi aivan auki ja toivottaa kävijät tervetulleiksi. Ja kun syksy sateineen alkaa lähestyä, luomme Aavaan lämminhenkistä kotoista tunnelmaa.

Tämä artikkeli on julkaistu yhteistyössä Jyväskylä Suvanto ry:n Kirppis & Eko-ompelimo Aavan kanssa. Tekstin on kirjoittanut yksilövalmentaja Kati, Jyväskylän Suvanto.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *